Solar Highways op Innovation Expo 2016

Solar Highways op Innovation Expo 2016

Op 14 april 2016 is het project Solar Highways aanwezig op de Innovation Expo in Amsterdam. Solar Highways is daar onderdeel van ‘innovatieve weg en berm’, een van de 200 innovatieve projecten die op de expo een podium krijgen. 

 

Kernwoorden van de innovatieve weg zijn slim, duurzaam, geluidsarm, veilig en recyclebaar. Bezoekers kunnen hier zien wat Rijkswaterstaat, markt- en kennispartijen doen om de weg zo duurzaam en de omgeving zo leefbaar mogelijk te maken. Solar Highways, een samenwerking tussen Rijkswaterstaat en partners ECN en SEAC, is daar met de ontwikkeling van een geluidscherm dat zowel verkeerslawaai tegenhoudt als energie opwekt, een mooi voorbeeld van.  

 

Thema van de expo dit jaar is Sustainable Urban Delta. Onder deze noemer daagt de Innovation Expo innovatieve mensen uit om antwoorden te geven op maatschappelijke vragen op het vlak van onder andere waterbeheer, energie, voedselvoorziening en mobiliteit.  Verder krijgen meer dan twintig sprekers de kans om de bezoekers middels lezingen, workshops en presentaties te inspireren en uit te dagen met verhalen over technologische doorbraken en innovaties die in de toekomst het verschil gaan maken.

 

Kijk ook op de websites van onze partners ECN en SEAC voor meer info over hun bijdrage aan het project Solar Highways. 

Terug naar overzicht